Over mij

Wat je gelooft is waar

In november 1965 werd ik onder een bepaald gesternte in Heteren geboren als jongste dochter in een gezin met een broer en een zus, met geweldig lieve ouders die het niet breed hadden en gericht waren op harmonie. Deze omstandigheden hebben mij natuurlijk beïnvloed, gevormd. En dat is precies de bedoeling: zeven miljard zielen die allemaal in een ander lichaam en onder andere omstandigheden op deze aarde geboren worden, opgroeien en gevormd worden, waardoor we allemaal uniek zijn. Deze eigen, unieke omstandigheden en ervaringen zorgen ervoor dat we tot en met ons zesde levensjaar een beeld creëren van wie of wat we zijn, ons zelfbeeld. Ook wel het ego genoemd. Dit zelfbeeld wordt onze waarheid over wie we zijn, want wat je gelooft is waar. Hiermee bedoel ik dat je zelfbeeld bepaalt hoe je je gedraagt en verhoudt tot andere mensen en je mogelijkheden, kansen en uitdagingen, en je leven, en de wereld, en alles...

 

Spiritueel technicus

Ik noem mezelf “spiritueel technicus” omdat ik meerdere technieken heb geleerd waarmee we ons energieveld schoon kunnen maken en onszelf kunnen helen. (De Zwitserse psycholoog en psychiater Carl G. Jung zei het volgende over helen: “We moeten heel zijn om vanuit ons volle mens-zijn te kunnen leven. Om te omarmen wie we zijn en van onszelf te houden moeten we de stukjes van onszelf die we in de loop van de jaren hebben verstoten, weer opeisen en integreren. We moeten ze allemaal oproepen om thuis te komen.”) Bij mij begon het in 1995 met het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise L. Hay. Dit was het begin van een compleet nieuwe kijk op het leven, mijn lichaam en mijzelf. “Als dat echt kan, mijn leven helen, dan wil ik dat doen!”, was mijn gedachte.

 

Gespecialiseerd in EFT

Door die wens ben ik verschillende technieken gaan leren en toepassen om, in eerste instantie, mijn eigen leven te helen: Reiki I, II en III, De Helende Reis® van Brandon Bays, De Innerlijke Bevrijding® van Arjen Slijp en Emotional Freedom Techniques. In deze laatste techniek die ik in 2015 ontdekte - toen ik door een operatie waarbij mijn rechternier weggehaald moest worden, vreselijke, angstige gedachten had en niets meer hielp - heb ik mij gespecialiseerd. Door trainingen in EFT te volgen en het elke dag zelf te doen heb ik mijzelf bevrijd van die angstige gedachten. Maar ik kom nog steeds oude en nieuwe negatieve overtuigingen, gedachten en emoties over mezelf, mijn lichaam en mijn leven tegen tijdens het tappen. Een van de grootste uitdagingen van mijn hele zelf worden is dat ik niet degene ben die ik denk te moeten zijn.

 

Toen ik bovenstaande technieken ging gebruiken om mezelf te helen, kwam de wens om het te delen met andere mensen en hen te helpen helen en heb ik de opleiding tot Spiritueel Counsellor gevolgd bij de Academie voor Counselling en Coaching.

 


Contact

Mirjam Rutten

Dunolaan 20

6869 VC Heveadorp

T: 06 239 522 78

E eft@diosa.nl

 

Facebook